Trei lucruri de stiut cand cumperi calorifere!

Daca te pregatesti sa iti cumperi o centrala termica si ai nevoie de un calorifer sau mai multe sunt cateva reguli de care e bine sa tii cont. Recomandat este sa apelezi la consultanta specialisti in instalatii termice dar daca bugetul nu iti permite, Sava Clima iti spune cele mai importante 3 lucruri pe care sa le urmaresti atunci cand vrei sa achizitionezi calorifere.

1. Alege marimea corespunzatoare spatiului

E indicat sa iei un calorifer potrivit ca marime pentru camera ta. Daca iei un calorifer prea mic, vei avea probleme cu incalzirea spatiul. Daca alegi un calorifer prea mare si nu ai si un termostat in camera vei face risipa de energie termica. Astfel, inainte se cumperi un calorifer afla exact suprafata camerei si consulta-te cu cei care vand produse de gen.

2. Materialul caloriferului este foarte important

Caloriferele sunt fabricate din mai multe materiale. In general, fiecare material are avantajele si dezavantajele lui. Pe piata poti gasi calorifer fonta, calorifer aluminiu si calorifer otel. De exemplu, un calorifer de fonta are eficienta sporita datorita puterii termice specifice mari si conserva caldura mult timp, un calorifer de aluminiu are o greutate redusa si sunt usor de montat iar un calorifer de otel are cel mai scazut pret.

3. Montaj calorifere

Cand vine vorba de montaj calorifer trebuie sa te gandesti ca este o investitie de lunga durata si este o etapa importanta in functionarea coresponzatoare a instalatiei termice. Astfel, pentru a avea siguranta ca montaj instalatii termice este facut corect si complet e bine sa apelezi la un profesionist in montaj calorifere si montaj instalatii termice.

Tags: , , , , , , , , , ,