Alege usor cada de baie!

E momentul sa alegi o noua cada de baie pentru tine si familia ta? Tine cont ca aceasta este un obiect sanitar central intr-o baie. Expertii Sava Clima in instalatii sanitare iti spun mai multe despre cazile de baie.

Alege locul potrivit pentru cada de baie!

In general, cand trebuie montate noi obiecte sanitare trebuie sa masori cu atentie spatiul ce urmeaza a fi alocat pentru ele. In ceea ce priveste cada de baie trebuie calculat atat spatiu in care urmeaza pusa cat si pozitia fata de restul obiectelor sanitare precum lavoar si vas de toaleta.

Decide-te asupra materialului cazii de baie!

Inainte sa te hotarasti la model, hotaraste-te la materialul din care sa fie facuta cada potrivita tie. Poti alege acril, fibra de sticla, fonta sau otel.

Cada din acril

Daca alegi cada acril trebuie sa stii sa o cureti cu un material neabraziv pentru ca se zgarie relative repede. De asemenea, acrilul poate fi deformat usor. Totusi, avantajele sunt numeroase: acrilul este usor deci o cada de acril se manevreaza cu usurinta. Acrilul ofera un nivel sporit de confort si se intretine usor pentru timp indelungat.

Cada de fibra de sticla

Aceasta cada de fibra de sticla permite pastrarea temperaturii apei mai mult timp, are o greutate mai mica decat cele clasice si poate fi manevrata cu usurinta. Ca si in cazul acrilului, suprafata de sticla se zgarie usor si din acest motiv nu permite curatarea cu materiale abrazive.

Cada din fonta si cada din otel

Aceste materiale sunt clasice si cunoscute de toata lumea. Principalul dezavantaj al acestor cazi il reprezinta faptul ca stratul de email de deasupra se zgarie repede si isi pierde complet stralucirea. Un alt dezavantaj al bailor din fonta si a celor din otel il constituie faptul ca sunt deosebit de grele si, prin urmare, dificil de manevrat. Cel de-al treilea dezavantaj consta in temperatura. Fiind vorba despre o cada metalica, peretii acesteia se incalzesc mai greu decat la alte materiale. Chiar daca au o serie de dezavantaje, exista oamenii care apreciaza rezistenta si durabilitatea acestor materiale.

Hotaraste-te asupra unui model de cada de baie!

Daca renovezi si nu stii exact ce fel de model vrei, orienteaza-te in primul rand dupa buget. Daca bugetul nu iti permite ceea ce iti doresti, ai optiunea sa reconditionezi cada veche. Astfel, nu vei cheltui mult dar vei avea senzatia de noutate. Daca iti permiti o cada de baie noua, trebuie sa studiezi piata. Exista o multime de modele de cazi moderne, unele mai utile altele mai sofisticate. Mai mult, poti gasi modelul dorit si pe alte culori decat cea standard (alb).

Tags: , , , , , , , , , ,