Cum sa selectezi ventilatorul potrivit?

Cand vine vorba de sistem de ventilatie, trebuie sa studiezi exact oferta pietii si sa afli ce anume ti s-ar potrivi mai bine in incaperea pe care vrei sa o ventilezi. Noi iti recomandam sa apelezi cu incredere la o firma specializata in sisteme de ventilatie. Sava Clima este aici pentru a te indruma catre cel mai potrivit ventilator.

Ventilatoarele sunt de trei tipuri: ventilatoare axiale, ventilatoare centrifugale si ventilatoare centrifugale in-line.

1. Ventilatoare axiale

Acest tip de ventilator consta intr-un set fix de pale, aerul este preluat din fata si refulat in spate, in acelasi sens cu motorul si paralel cu axa. De altfel, fiecare ventilator este clasificat in functie de numarul si de inclinare palelor. Aceste ventilatoare sunt de regula de mica si medie presiune si sunt destinate sa refuleze direct in afara. Ele  nu sunt destinate pentru utilizarea in sisteme cu tubulaturi lungi si se pot monta pe anumite modele tubulaturi scurte si filtre.

2. Ventilatoare centrifugale

Aceste ventilatoare centrifugale, constau din douã parti: un ventilator sau turbinã si o carcasa. Aerul este preluat paralel cu axa, si refulat perpendicular pe axa. Practic, forma si numarul de lame va depinde performanta ventilatorului. Lamele sunt de mici presiuni si, de obicei, misca aerul usor si fara zgomot.

3. Ventilatoare centrifugale in-line

Aceste ventilatoare centrifugale in-line in mod normal, au aceleasi lame ca si ventilatoarele centrifugale. Pe langa lamele de care va spuneam  ele au, de asemenea, o carcasa care permite aerului sã fie “tras” peste axa sa. Practic, in functie de tipul de ventilator se pot obtine presiuni inalte sau medii. Aceste ventilatoare pot fi montate fie la început, la mijloc sau la sfarsitul conductei.

Tags: , , , , , ,