Intretinere aparat de aer conditionat

Cu ajutorul unui sistem de aer conditionat se poate crea un mediu confortabil, prin controlul starii aerului, avand in vedere temperatura, umiditatea, gradul de puritate si mirosurile.

Pentru ca toate acestea sa fie de cea mai buna calitate, specialistii Sava Clima va ofera cateva sfaturi utile intretinerii aparat aer conditionat. Daca respectati aceste sfaturi, veti evita service aer conditionat si reparatie aer conditionat.

Curatarea filtrelor este o conditie esentiala pentru ca aparatul de aer conditionat sa aiba eficienta ridicata. Controlul filtrelor de aer trebuie facut la 6 luni, iar in cazul mediilor poluante se va face trimestrial.

In timpul curatarii sistemului de aer conditionat  verificati existenta eventualelor oxidari si starea de curatenie a vaporizatorului. Aceasta din urma se realizeaza cu ajutorul compresorului de aer iar igienizarea acestuia se face cu ajutorul unui spray antibacterian.

In continuare trebuie sa controlati starea de curatenie a componentelor unitatii interne si a celei externe. Curatarea unitate interna si unitate externa se realizeaza prin intermediul unei lavete uscate sau umede. Daca laveta este umeda, atunci se recomanda uscarea ulterioara a acestora folosind o laveta uscata. In cazul unitatii externe se verifica de asemenea daca bateria este infundata cu diverse resturi si impuritati.

Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere diagnosticarea starii de functionare a unitatilor interna si externa prin verificarea compresorului, starea traseului frigorific, parametrilor agentului frigorific si starea racordurilor.

Fara o intretinere periodica, creste riscul de a avea o defectiune majora si chiar o cadere totala a echipamentelor de care depinde confortul dumneavoastra. Daca nu vreti sa ajungeti la service aer conditionat, urmati sfaturile specialistilor Sava Clima si va veti puteti mari cu aproximativ 50% perioada de functionare a aparatului de aer conditionat.

Tags: , , , , , , ,