Avantaje si dezavantajele caloriferelor de fonta

Daca te gandesti la inlocuirea caloriferelor de fonta din apartament, expertii in instalatii termice Sava Clima iti spun care sunt avantajele si dezavantajele acestora.

Avantaje calorifere de fonta:

  1. Cel mai important avantaj al acestor calorifere o reprezinta durata mare de viata. Practic, aceste calorifere sunt garantate pentru o perioada mult mai mare de timp fata de calorifere de aluminiu. Mai mult, ele au o rezistenta mare la lovituri si la diverse accidente. Datorita acestei rezistente nu exista posibilitatea deformarii.
  2. Un alt avantaj o da suprafata mai mare de radiatie care emana caldura mult mai eficient, pentru o perioada mai lunga.
  3. Daca aveti nevoie pentru incalzire termica prin regie de distributie termica publica e de preferat sa alegi acesta varianta de calorifer pentru ca are o rezistenta mai mare la coroziune.

Dezavantaje calorifere de fonta:

1. Un mare dezavantaj foarte cunoscut este greutatea acestor calorifere. Din acest motiv, aceste calorifere de fonta se manipuleaza mult mai greu decat alte calorifere precum calorifere din aluminiu, de exemplu. Mai mult, ele sunt si inestetice.

2. Se curata foarte greu si nu pot fi refolosite la capacitatea lor maxima, indiferent cat de mult le-ai curate.

3. Se incalzesc greu si practic consuma mult mai mult agent termic. Astfel, desi acestea mentin caldura pentru mult timp, ele nu sunt deloc econome. In pricipiu, daca ai centrala termica proprie nu se merita sa folosesti aceste calorifere.

Tags: , , , , , ,