Avantajele si dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Daca vrei sa alegi un calorifer de aluminiu in favoarea unui calorifer de fonta sau unui calorifer de otel, specialistii in instalatii termice din echipa Sava Clima iti va spune care sunt avantajele si dezavantajele acestora.

Avantaje calorifere de aluminiu

  1. Sunt usor de manevrat in comparatie cu cele de fonta sau de otel. Aluminiu este usor si poti muta un astfel de calorifer fara sa iti pui problema de cum anume se va intampla.
  2. Sunt frumoase, isi pastreaza vopseaua si aspectul estetic pentru o perioada mai lunga. Mai mult, caloriferele de aluminiu sunt mai inguste si se integreaza mai usor intr-o casa. Din acest motiv au devenit alegerea preferata pentru clienti.
  3. Se incalzesc repede si consuma relativ putina energie termica in comparatie cu cele de fonta, de exemplu.

Dezavantaje calorifere de aluminiu

  1. Aluminiu este un material mult mai coroziv. Din acest motiv, caloriferele de aluminiu au o durata de viata mai mica decat calorifere de fonta sau otel.
  2. Sunt usor de stricat. Pentru ca materialul este subtire, orice lovitura adusa caloriferului (cand muti mobile, de exemplu) ii deterioreaza forma.
  3. Caloriferele de aluminiu se incalzesc repede dar din pacate se racesc la fel de repede. Practic, ele nu pot pastra factorul termic pentru mai mult timp.

Tags: , , ,