Invata sa schimbi o garnitura la un robinet simplu!

Daca ai nevoie sa schimbi o garnitura ventilului a unui robinet simplu, specialistii Sava Clima in instalatii sanitare te invata cum sa faci singur aceasta etapa. Daca in schimb problema este de alta natura si nu rezolva prin schimbarea garniturii, iti recomandam sa apelezi la un instalator.

In general acest defect al acestei instalatii sanitare apare atunci cand garnitura este uscata sau uzata si nu mai realizeaza etansarea tijei filetata, chiar si dupa ce ai strans la maximum piulita, ceea ce provoaca prelingerea apei pe langa tija sau cand garnitura din cauciuc a ventilului este uzata sau deteriorate si ventilul nu mai realizeaza o inchidere etansa pe scaunul robinetului, dupa insurubarea tijei si presarea normala a garniturii.

Pasul 1

Ai nevoie de o cheie fixa de o marime potrivita. Asta se poate stabili doar de catre tine pentru ca difera de la o baterie de baie la alta. Cu aceasta cheie se slabeste partea de sus a robinetului, in timp ce partea inferioara se desurubeaza.

Pasul 2

Se verifica garnitura ventilului. Suprafata de cauciuc trebuie sa fie etansa. Astfel se inspecteaza sa nu aiba fire de nisip sau alte corpuri straine. Daca exista, se curate usor toata suprafata garniturii. Daca dupa ce curati nu ramane nicio urma sau zgarietura, nu e nevoie sa schimbi garnitura.

Pasul 3

Daca trebuie sa schimbi garnitura, desurubeaza piulita mica a garniturii de cauciuc inferioare. In mod normal, dupa desurubarea acestei piulite garnitura se poate indeparta usor, dupa care in locul ei se poate introduce o saiba de etansare noua, de dimensiune potrivita.

Tags: , , , ,