Alege cel mai bun tip de baterie pentru cada!

Daca ai facut o schimbare in baie si trebuie sa alegi o baterie sanitara noua pentru cada, trebuie sa ai in vedere cateva detalii care fac diferenta. Pune pe hartie cateva intrebari si dupa ce vei raspunde la acestea vei putea achizitiona o instalatie sanitare pentru nevoile tale. Mai mult, aceste detalii tehnice sunt esentiale pentru a nu fi nevoit sa inapoiezi bateria de baie!

Cele trei intrebari care te ghideaza spre cumpararea unei baterii de baie potrivita sunt:

  1. Vreau ca bateria sa fie montata de marginea cazii sau de perete?
  2. Vreau ca printerea baterii de baie sa fie facuta intr-un punct sau in doua?
  3. Vreau ca prinderea sa fie facuta pe orizontala sau pe verticala?

Odata stabilite primele detalii trebuie sa hotarasti modul de comanda si numarul de robineti. In acest sens exista baterii cu monocomanda si baterii cu dubla comanda  Bateria cu monocomanda este mult mai practica, pentru ca aceasta permite amestecul mai omogen si usor al apei calde cu cea rece. Aceasta baterie este prevazuta cu un singur robinet, pe bila, iar din miscarea lui stanga – dreapta se regleaza simultan debitul de apa calda – apa rece.

Bateria cu dubla comanda presupune doi robineti distincti, unul pentru apa calda si altul separat pentru cea rece. Reglarea temperaturii apei de la capatul bratului se face prin manevrarea ambilor robineti. In general. bateriile cu dubla comanda sunt pe garnitura de cauciuc, iar bateriile cu monocomanda sunt pe bila.

Un alt aspect de care e bine sa tineti cont este bratul bateriei care trebuie sa fie suficient de lung, astfel incat apa sa curga direct in cada. De asemenea, e bine sa fii atent si la lungimea furtunului dintre baterie si para dusului. Daca va fi prea lung te va incurca, iar un furtun scurt va fi ineficient. Pentru cei pretentiosi, exista para de dus prevazuta cu dispozitiv care ajusteaza diametrul orificiilor din para si, implicit, marirea stropilor de apa.

In functie de tipul bilei (pastila), poti alege o baterie cu pastila de ceramica sau de teflon. Bateriile cu pastila de ceramica sunt mai scumpe si au o durata de viata mai lunga, fiind mai calitative. Cele cu pastila de teflon sunt ieftine, dar nu te vor tine prea multi ani. Pastila de teflonul se va deteriora in timp, din cauza impuritatilor din apa. Tine cont de acest aspect inca de cand iti stabilesti bugetul.

Un detaliu de care e bine sa nu uiti este existenta perlatorului. Acest perlator este un mic filtru, asezat atat la capatul bratului bateriei, cat si la capatul perei de dus. Perlatorul impiedica depunerile de calcar, marind durata de viata a bateriei. Calitatea inoxul din care este confectionata bateria si para de dus este foarte importanta. 

Garantia unei baterii de baie variaza intre 2 si 7 ani, in functie de pret si de firma producatoare.

Tags: , , , , , ,