Cum se monteaza sifoanele de pardoseala?

Specialistii in instalatii sanitare Sava Clima iti spun care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmaresti cand montezi sifoane de pardoseala. Cel mai important lucru pe care il stie orice instalator si pe care e bine sa il tii minte pentru ca iti va fi util toata viata este ca sifoanele de pardoseala se monteaza inainte de turnarea pardoselilor. Asadar se cere atentie marita la fixarea pozitiei lor, deoarece pardoseala se executa apoi cu panta de scurgere catre ele. E bine sa retii ca  ca panta de scurgere nu este aceeasi in toate incaperile in care se monteaza sifoane de pardoseala, ci cu atat mai mare cu cat prin sifon se scurge un debit mai mare de apa.

Daca iti inchipuiai ca singura bataie de cap la o baie este alegerea unor obiecte sanitare si montarea unor baterii de baie te-ai inselat! Fiecare obiect sanitar are rolul lui si iti solicita toata atentia, mai ales cand vrei ca investitia sa aiba o durata mare de viata.

Regula de aur pe care o stiu atat instalatorii cat si oamenii care lucreaza cu instalatii sanitare este ca panta pardoselii trebuie sa porneasca din toate colturile baii catre sifonul de pardoseala si sa fie uniforma, astfel ca apa scursa pe pardoseala sa nu se opreasca pe anumite portiuni ale pardoselii.

Pasul 1
Pentru inceput se masoara pe perete, intr-un punct oarecare al incaperii si se determina nivelul pardoselii finite. Apoi se ia o caramida si se asaza langa perete in punctul respectiv, potrivindu-se in asa fel incat fata superioara a caramizii sa se afle la nivelul pardoselii finite.

Pasul 2
Dupa aceea se asaza sifonul de pardoseala la locul lui de montare, se ia un dreptar de lemn si se asaza cu un capat pe caramida mentionata iar cu celalalt capat langa sifonul de pardoseala, pe o alta caramida. Asezand bolobocul pe dreptar, caramida de langa sifonul de pardoseala se va ridica sau cobori, pana cand dreptarul va capata o pozitie orizontala.

Pasul 3
Caramida de langa sifon se fixeaza in aceasta pozitie si apoi se masoara de la partea inferioara a dreptarului in jos, dupa caz, urmatoarele distante la care se va aseza partea superioara a sifonului de pardoseala: aproximativ 3-5 cm in bai normale si 5-7 cm in camerele de dusuri.

Pasul 4
Astfel, dupa asezarea corespunzatoare a sifonului de pardoseala, caramizile suport folosite se inlatura iar sifonul se fixeaza in aceasta pozitie cu mortar de ciment sau alt material. Tot atunci se fixeaza in gaura respectiva din planseu si conducta de scurgere.

Pasul 5
Inainte de turnarea pardoselilor in incaperile in care se monteaza sifoane de pardoseala, instalatorul trebuie sa aiba grija sa astupe cu mortar de ciment gaurile din planseu prin care trec coloane de apa sau de scurgere. Aceasta operatie se impune pentru a nu exista infiltratii in viitor.

Tags: , , , , , , ,