Afla cum pregatesti aparatul de aer conditionat pentru perioada calda!

Perioada calda se apropie si ai inceput sa te gandesti ca vei avea nevoie de aparatul de aer conditionat pe are nu l-ai mai folosit inca din toamna trecuta? Afla de la specialistii Sava Clima ce trebuie sa faci ca sa nu ai probleme cu aerul conditionat chiar daca nu ai intretinut aparatul!

1. Asigura-te ca aparatul de aer conditionat este inca functional!
Daca aparatul tau de aer conditionat nu a fost folosit o perioada lunga, cel mai bine e sa te asiguri ca acesta este inca functional inainte sa te apuci de curatarea propriu zisa pentru sezonul cald. E posibil ca aerul conditionat sa nu mai functioneze si sa ai nevoie de ajutorul unei echipe de specialisti in aer conditionat!

2. Curata aparatul de aer conditionat!
Este foarte important sa stii ca aparatul tau de aer conditionat se curata perioadic pentru o buna functionare. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il faci cand te apuci de curatat aparat de aer conditionat este bine sa il scoti din priza pentru a evita accidentele.
Odata scos aparatul de aer conditionat din priza, trebuie sa cureti filtrele sau sa le inlocuiesti – in functie de cat sunt acestea de uzate. Daca filtrele au fost curatate, acum e randul unitatii centrale de a fi curatata. Atat filtrele cat si unitatea, se pot sterge fie cu apa si solutie speciala pentru aparatul de aer conditionat disponibila in comert sau cu apa cu otet.

3. Daca aparatul de aer conditionat nu functioneaza ca inainte, cheama specialistii!
Dupa ce ai terminat cu aceasta curatare a aparatului de aer conditionat, baga-l in priza si pune-l in functiune. Daca ti se pare ca acesta nu mai functioneaza ca inainte, ar fi indicat sa chemi o echipa de specialisti in aer conditionat! Cauzele nefunctionarii unui aparat de aer conditionat pot fi multiple si e bine sa apelezi din timp la profesionisti!

Tags: