Aer conditionat

Trei trucuri despre aparatele de aer conditionat pentru o factura la curent mai mica!

Cand v-ati instalat un aparat de aer conditionat stiati ca factura dumneavostra la curent va creste. Totusi exista cateva lucruri de care, daca tineti cont, costuriile nu va vor fi mult marite.

Aflati de la specilistii Sava Clima  trei trucuri pentru a va reduce factura la electricitate:

  • setarea temperaturii corecte;
  • inlaturarea posibililor “dusmani”;
  • mentenanta aer conditionat anuala.

 

1) Setati temperatura corect!

Daca veniti de afara, de la caldura, sunteti tentat sa porniti aerul conditionat pe o temperatura sub normal: 18-19-20 grade. Nu veti rezolva nimic prin acest obicei. Incaperea nu se va raci mai repede si veti avea si un consum de electricitate cu 20-45% mai mare decat daca aveti o temperatura standard .
Temperatura ideala este situata intre 23 si 25 de grade. In acest fel, economisiti la factura de curent si evitati si complicatiile de sanatate  care pot aparea de la diferentele foarte mari intre temperatura de afara si cea din casa!

 

2) Inchideti geamurile si trageti jaluzelele!

Trebuie sa stiti ca dusmanul de temut al aerului conditionat este geamul deschis. Astfel, daca vreti sa aveti o temperatura constanta in casa, fiti atent sa aveti permanent ferestrele inchise. Mai mult, camerele vor pastra mai mult temperatura setata pe aparatul de aer conditionat daca le feriti de razele directe ale soarelui.
Folositi draperiile sau jaluzelele! Daca inlaturati acesti asa-zisi “dusmani” ai aerului conditionat, veti face o economie de pana la 25 % din factura obisnuita la curent.

 

3) Mentenanta aer conditionat

Economia la curent incepe cu mentenanta de primavara! Mentenanta aer conditionat este regula de baza a functionarii aparatului de aer conditionat. In momentul in care ati ales instalare aer conditionat, v-ati gandit cu siguranta la confortul dumneavoastra si al familiei dumneavostra.
Pentru a mari acest confort pe o perioada mai mare prin o buna functionare a aparatului de aer conditionat, este indicat sa aveti grija sa chemati specialistii in domeniul pentru intretinere aer conditionat.

Ce trebuie sa stiti despre mentenanta aer conditionat:

  • se face macar o data pe an, preferabil primavara;
  • este indicat ca acest proces sa fie facut de specialisti in domeniu, pentru a identifica din timp eventualele probleme si pentru a avea servicii de buna calitate;
  • mentenanta si revizia aer conditionat trebuie sa includa schimbarea filtrelor sau curatarea lor, verificarea atenta a tevilor, verificarea cablurilor aferente;
  • mentenanta si revizia aer conditionat facuta anual creste durata de viata a aparatului si scade costurile de electricitate printr-o functionare perfecta.