De ce trebuie sa faci verificarea legala a centralei termice

Daca te-ai hotarat sa iti instalezi centrala termica trebuie sa stii ca ai obligatia de a iti face periodic o verificare tehnica periodica a acesteia.

Verificarea poate fi facuta de orice firma care monteaza centrale termice si care este autorizata de ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat).

Specialistii Sava Clima in instalatii termice iti spun care sunt motivele pentru care e bine sa inchei un contract de mentenanta centrala termica:

1. Mentenanta creste durata de viata a centralei termice
2. Inspectia periodica asigura o intretinere ieftina a echipamentului.
3. Mentenanta centrala termica te ajuta sa identifici defectiuniile din timp, inainte ca ele sa devina iremediabile.
4. Odata facuta mentenenanta se asigura si prelungirea autorizarii functionarii acordate de ISCIR.

Alte informatii utile despre centrala termica si verificarea obligatorie:

Conform normelor legale in vigoare, verificarea centralei termice este absolut obligatorie, o data la doi ani. Numai pe baza acestei verificari poti beneficia de reinoirea autorizatiei de functionare. Firma care a montat centrala termica trebuie sa noteze data urmatoarei verificari tehnice si obligativitatea ei.

La verificarea periodica se controleaza parametrii de functionare ai centralei precum gradul de emitere a noxelor ( nu trebuie sa depaseasc─â limitele impuse de lege), daca incalzirea centralei se face in mod corespunzator, daca e nevoie sa fie curatat filtrul s.a.

Trebuie sa stii ca in lipsa verificarii centralei, nu iti poti reinnoi autorizatia de functionare a acesteia si, in consecinta, in cazul unui control al companiei de gaz de care apartii, risti sa fii sanctionat.

Tags: , , , , , ,