Sisteme de ventilatie

Sava Clima vine in ajutorul tau cu montaj sisteme de ventilatie de cea mai buna calitate la cele mai bune preturi de pe piata. Specialistii Sava Clima in ventilatie vin cu cele mai bune solutii de ventilatie, cu noutati in domeniu si cu experienta de peste 4 ani pe piata din Bucuresti.

Afla acum tot ce ai nevoie sa stii despre montaj sisteme de ventilatie:

1) Montaj sistem de ventilatie;
2) Mentenanta sistem de ventilatie;
3) Reparatie sistem de ventilatie.

 

Obtine toate informatiile de care ai nevoie pentru a stii exact ce fel de sistem de ventilatie se potriveste locatiei tale.

Apeleaza la unul din expertii nostrii in sisteme de ventilatie  telefonic, prin e-mail sau direct pe Formularul de Contact, disponibil pe site si el te va consilia pentru a lua decizia potrivita nevoilor tale.

 

1) Montaj sistem de ventilatie

Specialistii Sava Clima iti dezvalui cele mai importante 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sisteme ventilatie atunci cand te hotarasti sa apelezi la o firma pentru montaj sistem de ventilatie. Astfel, cand vine vorba de sistem de ventilatie trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

1. Tipuri de sisteme de ventilatie!

Exista mai multe tipuri de sisteme de ventilatie: sisteme de ventilatie naturala, sisteme de ventilatie industriala, sisteme de ventilatie baruri etc. De asemenea, exista mai multe feluri de ventilatoare: menajere, industriale si comerciale.

2. Sistem de ventilatie si alegerea lui

Alegerea unui sistem de ventilatie pentru montaj depinde de mai multi factori. Cand alegi sisteme ventilatie, trebuie sa iei in calcul atat bugetul cat si traseul de ventilat, volumul de aer, umiditatea si conditiile incaperii. Conditiile incaperii depind de existenta prafului, fum, scame si altele.

3. Modul de controlare a ventilatiei

Exista trei moduri de controlare a ventilatiei pe care e bine sa le cunosti inainte de a te hotari asupra unuia. Acestea sunt prin evacuare, prin introducere si combinat (introducere si evacuare). Primul, sistem de ventilatie prin evacuare este cel mai utilizat deoarece este si cel mai simplu si cel mai econom. Totusi exista persoane care aleg si celelalte moduri de controlare a ventilatiei. Acesta depinde strict de nevoile fiecaruia in ceea ce priveste ventilatia si motivul pentru care au decis montaj sistem de ventilatie.

4. Tipuri de ventilatoare

Cand e vorba de un sistem de ventilatie si alegerea cea mai buna trebuie sa stii sa alegi si un ventilator potrivit nevoilor tale. Acestea pot fi ventilatoare ventilatoare axiale, ventilatoare centrifugale si centrifugale in-line!

A. Ventilatoare axiale

Acest tip de ventilator consta intr-un set fix de pale, aerul este preluat din fata si refulat in spate, in acelasi sens cu motorul si paralel cu axa. De altfel, fiecare ventilator este clasificat in functie de numarul si de inclinare palelor. Aceste ventilatoare sunt de regula de mica si medie presiune si sunt destinate sa refuleze direct in afara. Ele  nu sunt destinate pentru utilizarea in sisteme cu tubulaturi lungi si se pot monta pe anumite modele tubulaturi scurte si filtre.

B. Ventilatoare centrifugale

Aceste ventilatoare centrifugale, constau din douã parti: un ventilator sau turbinã si o carcasa. Aerul este preluat paralel cu axa, si refulat perpendicular pe axa. Practic, forma si numarul de lame va depinde performanta ventilatorului. Lamele sunt de mici presiuni si, de obicei, misca aerul usor si fara zgomot.

C. Ventilatoare centrifugale in-line

Aceste ventilatoare centrifugale in-line in mod normal, au aceleasi lame ca si ventilatoarele centrifugale. Pe langa lamele de care va spuneam  ele au, de asemenea, o carcasa care permite aerului sã fie “tras” peste axa sa. Practic, in functie de tipul de ventilator se pot obtine presiuni inalte sau medii. Aceste ventilatoare pot fi montate fie la început, la mijloc sau la sfarsitul conductei.

 

2) Mentenanta sistem de ventilatie

Ca si in cazul aparatelor de aer conditionat si sistemele de ventilatie au nevoie de mentenanta pentru a se pastra in stare functionala mai mult timp si pentru a-si lungi perioada de viata. Specialistii Sava Clima iti spun care sunt cele mai importante aspecte ale mentenantei sistemului de ventilatie. Noi iti recomandam sa intretii sistemul de ventilatie si sa faci o curatare macar o data la sase luni. Pentru aceasta e indicat sa apelezi la firma de specialitate care ti-a facut montaj sistem ventilatie. Ei vor sti ce e mai bine cum sa curete sistem ventilatie si astfel vei evita service ventilatie.

Ventilatia naturala nu face fata si din acest motiv, sisteme de ventilatie industriala mecanice sunt foarte importante si cautate. Practic, ventilatia industriala a aparut ca urmare a gravelor probleme cauzate de poluare. In acest fel, aceasta ventilatie a devenit atat de importanta si necesita o echipa de profesionisti in sisteme de ventilatie.

Fie ca ai ales sistem de ventilatie menajer sau un sistem de ventilatie industrial, e bines a tii cont de cateva lucruri care au legatura cu mentenanta si anume:

  1. Mentenanta periodica creste durata de viata a sistemului de ventilatie!
  2. Mai mult, mentenanta periodica imbunatateste functionarea si puterea sistemului!
  3. Dupa o anumita perioada, sistemul de ventilatie va incepe sa produca anumite zgomote! Daca apelezi la specialisti, nu vei avea probleme cu zgomotele neplacute.
  4. Prin mentenanta anuala, puteti identifica rapid eventualele probleme greu de depistat altfel.
  5. Este mult mai ieftin sa faci un control de mentenanta sistem ventilatie decat sa repari atunci cand ceva se strica. Uneori, o defectiune poate fi destul de greu si costisitor de reparat.
  6. Mentenanta sistem de ventilatie este o operatiune simpla care nu dureaza mult si se face pe loc.

 

3) Reparatie sistem de ventilatie

Printre normele de munca se include si  faptul ca incaperile de lucru (de productie, depozitare, administrative, sociale sau culturale) trebuie prevazute, dupa caz, cu mijloace de ventilare naturala sau mecanica, astfel incat sa se poata asigura conditiile de calitate a aerului.

In general, ventilatia naturala nu face fata si din acest motiv, sisteme de ventilatie industriala mecanice sunt foarte importante si cautate. Mai mult, ventilatia industriala a aparut ca urmare a gravelor probleme cauzate de poluare. In acest fel, aceasta ventilatie a devenit atat de importanta si necesita o echipa de profesionisti in sisteme de ventilatie. Daca vrei sa stii mai multe despre acestea, Sava Clima iti ofera informatiile necesare prin pasii care trebuie facuti spre o ventilatie industriala de calitate pentru a evita apelarea la reparatie sistem de ventilatie.

1. Firma specializata
Se apeleaza la o firma de specialisti in domeniul ventilatiei industriale. Cand e vorba de montarea unui sistem de ventilatie industriala e nevoie de  o echipa de profesionisti. Montarea gresita duce la compromiterea intregului sistem de ventilatie.

2. Instalatia potrivita
Alegerea instalatiei este de altfel un pas primordial. Pentru a alege corect, specialistii trebuie sa faca o analiza completa a spatiului care urmeaza sa fie ventilat. Trebuie tinut cont atat de eliminarea noxelor din aer dar si confortul termic al oamenilor care lucreaza in respectivul spatiu.

3. Oferta finala
Odata facute toate masuratorile, se face o propunere de sistem de ventilatie. Se face o schita, se estimeaza traseul, se aleg ventilatoare si lungimea tubulaturii. Aceasta este personalizata si difera de la incapere la incapere, de la firma la firma. Din acest motiv, asigurati-va ca firma cu care lucrati are la dispozitie toate cunostintele si ustensilele necesare in acest caz. Mai mult, firmele serioase asigura garantia pentru sisteme de ventilatie asa ca e bine sa discutati inca de la inceput despre acest aspect.

Specialistii Sava Clima iti prezinta trei reguli pe care e bine sa le respecti cand vine vorba de sistem de ventilatie pentru a evita service sistem ventilatie.

Regula nr 1.
Asigura-te ca lucrezi cu tehnicieni buni in domeniu. E indicat sa te informezi inainte care sunt firmele cu experienta in domeniu si ce anume trebuie facut in situatia ta particulara. Cere oferte de la minim trei firme de specialisti sisteme de ventilatie. O firma specializata iti va face o oferta personalizata si iti va prezenta cele mai bune condiii si preturi sistem ventilatie. Mai mult, o firma cu experienta ofera garantia lucrarii pentru o perioada indelungata.

Regula nr 2
La fel ca si in cazul aparatelor de aer conditionat, si in cazul sistemelor de ventilatie montajul este foarte important. Un montaj sistem de ventilatie facut corect va mari durata de viata a ventilatiei. Mai mult, doar montajul facut corespunzator asigura functionarea completa si corecta a unui sistem de ventilatie. Daca una din etapele montajului nu a fost facuta bine risti sa ai nevoie de reparatie ventilatie frecvent.

Regula nr 3
O regula importanta pentru a nu ajunge la reparatie ventilatie este preventia. Recomandam sa intretii sistemul de ventilatie si sa faci o curatare macar o data la sase luni. Pentru aceasta e indicat sa apelezi la firma de specialitate care ti-a facut montaj sistem ventilatie. Ei vor sti ce e mai bine  cum sa curete sistem ventilatie si astfel vei evita service ventilatie.