Pregateste-ti caloriferul pentru sezonul rece!

Odata cu sfarsitul verii, e momentul sa te preocupi de buna functionare a tot ceea ce inseamna instalatii termice din casa ta!

Ce trebuie sa stii despre calorifere? Acestea sunt fabricate din mai multe materiale. In general, fiecare material are avantajele si dezavantajele lui. Pe piata poti gasi calorifer fonta, calorifer aluminiu si calorifer otel. De exemplu, un calorifer de fonta are eficienta sporita datorita puterii termice specifice mari si conserva caldura mult timp, un calorifer de aluminiu are o greutate redusa si sunt usor de montat iar un calorifer de otel are cel mai scazut pret.

Primul pas pe care e bine sa il faci este sa te asiguri ca acestea sunt instalatiile functionale si caloriferele merg in totalitate.

Specialistii in instalatii termice Sava Clima iti spun ce trebuie sa faci pentru caloriferele tale! Ce e foarte important de retinut este ca macar o data pe an e indicat sa faci mentenanta calorifer. Aceasta consta in spalarea acestuia interioara cat si exterioara, indiferent din ce material este facut. Daca este calorifer de fonta este bine ca operatiunea sa fie facuta mai des, pe cand daca este calorifer de aluminiu mai noi poti face mentenanta o data la doi ani. Astfel, cea mai indicata perioada pentru aceasta operatiune este toamna.

Spalarea se face cu apa sau cu solutii speciale care se achizitioneaza de la magazine de profil. Daca apelati la o firma de instalatori pentru instalatii termice, acestia vin, de regula cu produsele lor.

Tags: , , , , , ,