Cum se monteaza repartitoarele de caldura?

Specialistii Sava Clima in instalatii termice iti spun de ce trebuie sa iti instalezi repartitoare si de ce anume trebuie sat ii cont cand faci acest pas. Afla  in 5 pasi cum se face montaj repartitor! Inainte de a incepe prezentarea propriu zisa a pasilor trebuie sa stii ca repartitorul este un dispozitiv electronic ce stabileste numarul de unitati de temperatura ce trec prin calorifer pe care acest sistem este montat. Majoritatea repartitoarelor se pot preprograma si au un ecrandigital unde se afiseaza consumul.

Pasul 1:
Daca te hotarasti pentru montaj repartitoare e indicat sa apelezi la o firma specializata in lucrari termice. Montarea este cel mai important factor de care depinde, mai apoi, buna functionare a repartitorului. Obisnuieste-te sa studiezi piata inainte si alege o firma serioasa care iti poate oferi chiar o garantie pentru lucrarea propriu zisa.

Pasul 2:
Odata aleasa firma si specialistii cu care vei lucra, alege impreuna cu acestia repartitoarele de care ai nevoie pentru caloriferele tale. Pe piata exista mai multe modele si e bine sa te sfatuiesti cu specialistii. Ei iti vor recomanda produsele de care ai nevoie si iti vor face o lista cu produsele necesare montarii propriu-zise.

Pasul 3:
Cand incepe operatiunea de montare repartitor se face o masuratoare si se fixeaza repartitorul. Acesta se prinde cu doua suruburi si se verifica ca repartitorul sa nu se miste.

Pasul 4:
La sfartitul operatiunii, expertul intocmeste o fisa tehnica unde se trec toate datele de instalare repartitor. Fii atent sa pastrezi aceasta fisa pentru ca iti poate folosi in eventuala aparitiei unei dereglari in functionarea corecta a repartitorului.

Tags: , , , , , ,