Trei reguli de aur pentru aer conditionat

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii cand vine vorba de aparatul de aer conditionat!

Iata care sunt cele mai importante 3 lucruri pentru ca aerul conditionat sa iti fie cel mai bun prieten pe canicula si nu numai.

  1. Alegerea aparatului este primul pas pe care il faci atunci cand vine vorba de aer conditionat. Trebuie sa stii ca alegerea aparatului este importanta pentru ca acum alegi atat marca aparatului, cat si puterea acestuia. Sfatuieste-te cu un expert si intreaba-l ce fel de aparat ai avea nevoie pentru spatiul pe care vrei sa il racesti/incalzesti. Pe piata gasesti aparate care incep de la 9000 BTU si ajung pana la 30000 BTU.
  2. Un alt pas important este montaj aer conditionat. Acesta conteaza pentru ca  este cel care iti poate mari durata de viata a aparatului. Astfel, o echipa de profesionisti care are grija ca montajul sa fie facut calitativ este o alegere perfecta dar intelegi cat de importanta aceasta etapa.
  3. Odata instalat aparatul e indicat sa ai grija de el pentru a ii mari durata de viata. De aceea e bine sa stii ca primavara incepe cu mentenanta aer conditionat. Ai grija ca macar o data pe an sa faci revizie aer conditionat. Prin asta se intelege consultarea unor specialisti care vor verifica atat unitatea interioara cat si pe cea exterioara. Mai mult, acestia vor curate filtrele si vor urmari sa depisteze posibile nereguli.

Tags: , , ,