Tipuri de incalzire in pardoseala

Daca trebuie sa alegi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa stii ca ai mai multe variante de unde sa te hotarasti.  Alegerea acestui sistem de incalzire pardoseala va depinde de cat spatiul vrei sa se incalzeasca si modul in care doresti sa se faca aceasta incalzire.

Expertii Sava Clima in instalatii termice iti prezinta cele trei tipuri de incalzire pardoseala pentru a alege in cunostinta de cauza un anume tip de incalzire podea:

1. Incalzire prin pardosela prin ardere hidraulica

2. Incalzire prin pardoseala electrica

3. Incalzire prin pardoseala cu lemn

1. Incalzire prin pardosela prin ardere hidraulica

Pe piata se gaseste un singur tip de incalzitor cu etaj, care este suficient de eficient pentru a incalzi intreagul spatiu -  acela este sistemul hidraulic.

Incalzirea in pardoseala cu sistem hidraulic este un sistem de tevi plasate sub podea, in care apa este incalzita de un  cazan si este continuu pompata spre a incalzi casa. Sistemul hidraulic este destul de complex si complet dar necesita multa intretinere pentru functionarea corecta. Pentru acest tip de sistem trebui sa alegi si o sursa de energie pentru incalzirea boilerului. Poti alege gaz, petrol, energie electrica, solara sau geotermala. Printre dezavantaje amintim ca acestui sistem hidraulic ii ia cateva ore sa se incalzeasca si trebuie folosit continuu pentru a asigura  casei o temperatura confortabila.

2. Incalzire prin pardoseala electrica

Daca vrei incalzire prin podea pentru locuri mici (bai, bucatarii) incalzirea prin pardoseala electrica este cea mai potrivita. Acest sistem este eficient si pentru incalzirea intregii case, singurul dezavantaj fiind costul mare al facturii de electricitate. Trebuie sa stii ca incalzirea electrica este usor de instalat si mai ales de intretinut.

3. Incalzire prin pardoseala cu lemn

Acest sistem de ardere din lemn funtioneaza aproape la fel ca sistemul hidraulic, dar in loc de cazan (boiler) trebuie folosita o cutie de lemn, care incalzeste apa care circula prin sistem.

Dezavantajul major al acestui tip de incalzire termica cu lemn este incalzirea in tandem si este rar folosit ca singura sursa de caldura.

Tags: , , ,