Sisteme de ventilatie industriala

Printre normele de munca se include si  faptul ca incaperile de lucru (de productie, depozitare, administrative, sociale sau culturale) trebuie prevazute, dupa caz, cu mijloace de ventilare naturala sau mecanica, astfel incat sa se poata asigura conditiile de calitate a aerului.

In general, ventilatia naturala nu face fata  si din acest motiv, sisteme de ventilatie industriala mecanice sunt foarte importante si cautate. Mai mult, ventilatia industriala a aparut ca urmare a gravelor probleme cauzate de poluare. In acest fel, aceasta ventilatie a devenit atat de importanta si necesita o echipa de profesionisti in sisteme de ventilatie. Daca vrei sa stii mai multe despre acestea, Sava Clima iti ofera informatiile necesare prin pasii care trebuie facuti spre o ventilatie industriala de calitate.

Pasul 1

Se apeleaza la o firma de specialisti in domeniul ventilatiei industriale. Cand e vorba de montarea unui sistem de ventilatie industriala e nevoie de  o echipa de profesionisti. Montarea gresita duce la compromiterea intregului sistem de ventilatie.

Pasul 2

Alegerea instalatiei este de altfel un pas primordial. Pentru a alege corect, specialistii trebuie sa faca o analiza completa a spatiului care urmeaza sa fie ventilat. Trebuie tinut cont atat de eliminarea noxelor din aer dar si confortul termic al oamenilor care lucreaza in respectivul spatiu.

Pasul 3

Odata facute toate masuratorile, se face o propunere de sistem de ventilatie. Se face o schita, se estimeaza traseul, se aleg ventilatoare si lungimea tubulaturii. Aceasta este personalizata si difera de la incapere la incapere, de la firma la firma. Din acest motiv, asigurati-va ca firma cu care lucrati are la dispozitie toate cunostintele si ustensilele necesare in acest caz. Mai mult, firmele serioase asigura garantia pentru sisteme de ventilatie asa ca e bine sa discutati inca de la inceput despre acest aspect.

Tags: , , , , , , ,