Revizie aer conditionat

Daca ati investit intr-un aparat de aer conditionat, e bine sa stiti si cum trebuie acesta intretinut pentru o viata cat mai lunga. Revizia aer conditionat este baza unui aer conditionat de durata. Aflati ce trebuie sa stiti despre revizie aer conditionat si mentenanta.

  • Revizia facuta in fiecare sezon lungeste viata aparatului cu cativa ani. Astfel, aparatul este intretinut si nu veti avea surprize neplacute sa se strice cand aveti mai multa nevoie de acesta.
  • Revizia si mentenanta aer conditionat trebuie facuta de experti in domeniu. Aceasta se face personalizat in functie de cativa factori importanti precum model, BTU, si amplasare.
  • Revizia va ajuta sa faceti economii. Chiar daca revizia se plateste firmei de specialisti, costurile reviziei sunt mult mai mici decat daca ar trebui sa inlocuiesti aparatul ca s-a stricat.

In timpul reviziei, specialistul trebuie sa verifice atat unitatea interioara cat si cea exterioara. La unitatea interiora se verifica starea de curatenie a filtrelor si a prefiltrelor, starea evaporatorului si starea generala.

La unitatea exterioara se verifica puterea absorbita, valoarea tensiunii de alimentare, sigurantele de protectie, contactoarele compresorului, verificarea presiunilor si temperaturilor de functionare, subracirea si supraincalzirea, curatenia aripioarelor condensatorului, a tavitei de recuperare a condensatului si a palelor ventilatorului.

Tags: , , , ,