Recomandari pentru prelungirea vietii si o utilizare corecta a aparatului de aer conditionat

Daca va doriti un aparat de aer conditionat care sa aiba o viata lunga trebuie sa stiti ca exista cateva lucruri pentru prelungirea vietii acestuia.

1. Primul lucru foarte important de care este indicat sa tineti cont este montajul. Acesta trebuie facut neaparat de profesionisti. Un montaj aer conditionat bine facut poate dubla viata aparatului. De aceea, e bine sa studiati piata si sa alegeti o firma cu experienta in domeniu.

2. Odata montat, trebuie sa stiti ca utilizarea corecta a aparatului ii mentine starea foarte buna si chiar ii prelungeste durata de utilizare. Cititi intotdeauna cu atentie instructiunile de folosire ale aparatului si retineti-le pentru utilizarea corecta. Mai mult, e bine ca atunci nu folositi aparatul sa il scoateti din priza.

3. Faceti mentenanta aer conditionat minim o data pe an. Mentenanta ajuta pastrarea aparatului in conditii optime si asigura functionarea lui in conditii bune. Mai mult, e indicat ca o data la sase luni sa demontati filtrele si sa le spalati.  Aveti grija ca odata cu mentenanta sa vi se faca si o revizie aer conditionat a tevilor si a cablurilor aferente.

Tags: , , ,