Invatati de la experti totul despre sifoanele de scurgere!

Sifonul de scurgere este o parte importanta a unei instalatii sanitare. Acesta se monteaza in continuarea ventilului de scurgere si prin el se face evacuarea apei folosite in conducta de canalizare. E bine sa alegeti cele mai bune produse si sa va asigurati ca lucrarea este facuta de un specialist in domeniu ca altfel va puteti inunda casa si vecinii.

Sifonul de scurgere de pardoseala

Este un element important in casa dumneavoastra. Prin acesta se scurge apa ramasa pe pardoseala. El se amplaseaza pe jos si se racordeaza in pardoseala. Acum gasiti pe piata mai multe modele si e indicat sa apelati la o firma specializata. Acest sifon este compus dintr-un corp cilindric, un clopot de sifonare si un capac sub forma de gratar. Astfel, interiorul sifonului se poate curata foarte usor daca se ridica capacul.

Sifonul de scurgere de tip butelie

Sifonul de scurgere de tip butelie este preferat de instalatori. Acesta este format dintr-un corp de alama, o teava de garda, piulite pentru racordarea la ventil de scurgere si la teava de scurgere spre canalizare si un capac pentru curatarea sifonului.

Sifonul de scurgere din tava de alama

Acest sifon este compus din doua bucati de teava curbata, una fixa si una detasabila pentru curatarea sifonului. Teava fixa se racordeaza la teava de scurgere din perete iar cealalata se racordeaza la obiectul sanitar cu ajutorul unei piulite olandeze.

Sifonul de scurgere din teava de plumb

Acest sifon este format dintr-un singur element, o teava de plumb cu forma de ā€œSā€. Un capat al tevii se racordeaza la teava de scurgere din perete iar partea cealalta se pune la colectorul apei de scurgere de la obiectul sanitar la care se monteaza. Pe partea inferioara a primei curburi se afla orificiu pentru curatire ce se etanseaza prin insurubarea unui dop de plumb.