Instalare si montaj aparate frigorifice

Aveti nevoie de un aparat frigorific dar nu stiti ce anume sa alegeti?

Specialistii Sava Clima va explica cateva caracteristi ale tuturor aparatelor frigorifice pentru a alege un produs in cunostinta de cauza.

Aflati acum cateva lucruri despre aparatele frigorifice si la sfarsit veti stii ce anume sa cumparati:

Frigidere – daca aveti nevoie de spatiu de depozitare a alimentelor e indicat sa va cumparati un frigider mare (exista si variante mini). La un frigider ai avantajul unui aparat frigorific de depozitare de lunga durata la un pret decent. Totusi, daca aveti nevoie si de spatiu de congelare mai mare e indicat sa alegeti alt aparat frigorific – frigiderele au un spatiu de congelator standard destul de mic. In functie de aparatul ales puteti beneficia de diverse functii ale marciilor diferite de genul “eco”, “ no frost” “pentru copii” s.a .

Combine frigorifice – diferenta principala intre un frigider si o combina frigorica este ca cea din urma are in general trei sertare diferite pentru alimentele congelate, in afara congelatorului propriu zis. Daca preferati mancarea semi-preparata e indicat sa va achizitionati o combina frigorifica. In rest, gasiti caracteristici diferite in functie de marca pe care o alegeti. Daca nu stiti ce inseamna fiecare, nu ezitati sa apelati cu incredere la un specialist Sava Clima.

Congelatoare – aici alegerea e destul de simplu. Daca ai nevoie de un spatiu de depozitare mai mare a alimentelor congelate si ai si spatiu necesar in casa, e indicat sa cumperi un congelator. Astfel, iti vei putea pastra mai multe feluri de alimente pentru mai mult timp – carne, legume si fructe pentru iarna etc.

Lazi frigorifice – acest aparat este tot unul frigorific de congelare pentru pastrarea pe mai mult timp a produselor. Practic, lada frigorifica are aceleasi functii ca ale congelatorului doar ca are o forma diferita si mai spatioasa de depozitare. In general, acest aparat este ales de cei care au o afacere cu produse ce necesita depozitarea produselor perisabile.

Vitrine frigorifice - asa cum le spune si numele, acestea sunt special create ca niste vitrine. In marea majoritatea a cazurilor acestea sunt alese de cei care detin afaceri in domeniul alimentar. Sunt create special pentru clienti – in acest mod ei pot vedea clar produsele pe care urmeaza sa le cumpere si in functie de tipul vitrinei se pot servi singuri sau sunt serviti de o persoana anume.

Camerele frigorifice- acestea sunt echipamente frigorifice comerciale si pot fi de doua feluri – de refrigerare sau de congelare. Acestea sunt construite, in general din panouri termoizolante. Astfel, cu cat izolatia termica este mai buna, cu atat scade necesarul de putere frigorifica, deci implicit consumul de energie.

 

In toate cazurile prezentate, e indicat sa cereti parerea unui specialist si/ sau sa apelati la o firma specializata pentru instalare si montare aparate frigorifice. Un aparat montat gresit isi scurteaza perioada de viata si isi mareste consumul.

Tags: , , , , , ,