Fereste-ti instalatiile de inghet!

Daca vrei  sa nu ai probleme cu instalatiile termice si instalatiile sanitare si acestea sa inghetate, trebuie sa ai grija si sa urmezi cativa pasi. Specialistii Sava Clima in instalatii sanitare si instalatii termice iti spun care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgi pentru a evita reparatii instalatii sanitare  si reparatii instalatii termice.

Etapa 1:

Pregateste-te de sezonul rece!

Este foarte important sa iti pregatesti instalatiile pentru sezonul rece! Fie ca e vorba de calorifere, centrala termica, tevi sau baterii sanitare trebuie sa stii ce este cel mai bine pentru ele! Daca ai o casa in care mergi mai rar – o casa parinteasca sau o casa de vacanta, e bine sa parcurgi aceasta etapa de pregatire de sezonul rece inainte sa apuce sa scada temperaturile si sa dea inghetul afara. Deci, daca instalatiile urmeaza sa fie folosite rar, cel mai bine este sa scoti apa din ele.  Daca aceasta ingheata vei avea mult de furca. Daca totusi iti permiti sa tii centrala pornita, acesta este cel mai bun lucru pentru intreaga instalatie.

Daca instalatiile sunt utilizate zilnic, trebuie doar sa ai grija sa fie corect intretinute. Totusi, daca esti dintr-o zona friguroasa, e bine sa pui antigel in instalatie. De asemenea, daca ai vreo baterie sanitara in curte e bine sa o lasi sa picure. Vei consuma mai multa apa dar te vei asigura ca nu va ingheta.

 

Etapa 2:

Intretine corespunzator!

Daca ai pregatit instalatiile sanitare si termice pentru iarna, acum e bine si indicat sa le intretii pentru a evita service instalatii! Din acest motiv, in cazul in care, e vorba de o casa in care nu locuiesti permanent si lasi centrala pornita cu termostat, e bine sa ai un supraveghetor care sa vada daca totul este in regula, zilnic. Daca acest lucru nu se poate, mai bine scoti apa din instalatii.

Daca ai bagat antigel in instalatii, ai grija ca acesta sa respecte nevoile centralei tale. Din acest motiv, e mai bine sa apelezi la instalatori profesionisti. Tot ei, iti vor spune cum trebuie intretinute instalatiile tale, in functie de anumiti factori.

Tags: , , , , , , , , , ,