Etapele unui montaj aer conditionat de calitate!

Asa cum am mai scris, cheia unui aparat aer conditionat cu viata lunga este montajul corespunzator. Mai mult, acesta va poate scapa de service aer conditionat pentru o perioada lunga. Sava Clima va explica care sunt etapele importante ale montajului aer conditionat!

1. Alegerea locului de montaj

In aceasta etapa alegeti atat locul pentru unitatea interioara, cat si cel pentru unitatea exterioara. E bine sa evitati un traseu frigorific lung pentru ca acesta afecteaza eficienta aparatului. Unitatea interioara se monteaza la o inaltime de 2 -3 m, in functie de inaltimea incaperii. La bloc, se lasa in jur de 5-6 cm pana la tavan. Astfel, se evita obturarea fantei de aspiratie a aerului. Unitatea exterioara se monteaza in afara casei/ apartamentului. E foarte important sa retineti ca unitatea exterioara trebuie neaparat montata sub nivelul unitatii interioare, pentru recuperarea uleiului. Daca nu se poate acest lucru este necesara sifonarea. Aceasta este operatiunea prin care se face o curba la 360 de grade traseului de aer conditionat care sa depasesca ca nivel partea de sus a compresorului. E bine de asemenea, sa montati unitatea exterioara intr-un loc in care sa puteti ajunge imediat, (langa balcon, fereastra) in caz de mentenata aer conditionat sau revizie aer conditionat.

2. Strapungerea propriu zisa a peretelui

Dupa ce a fost ales locurile de montaj atat pentru unitatea interioara, cat si pentru cea exterioara se alege locul de strapungere a peretelui, locul pe unde va iesi traseul frigorific. Pentru strapungerea peretelui se va folosi o bormasina. E bine sa fiti pregatiti cu un aspirator pentru praful ce va fi produs. Pentru traseul frigorific este indicat sa se foloseasca canal de mascare PVC.

Tags: , , ,