De ce sa alegem incalzirea prin pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala este o solutie foartela moda, eleganta si foarte eficienta pentru incalzirea oricarei locatii. Daca alegeti incalzire prin pardoseala, avantajele sunt nenumarate si toate la fel de importante.

Pardoseala incalzita este cea care asigura distributia temperaturilor foarte apropiata de situatia ideala (se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului). Acest sistem ofera cel mai inalt grad de confort termic folosind agent termic de joasa calitate avandĀ  un consum de caldura mai redus fata de sistemele traditionale (cu 10 – 15 %). Mai mult, spre deosebire de alte forme de incalzire, incalzirea prin pardoseala asigura de o calitate a aerului interior mult mai buna.

Utilizand incalzire pardoseala, avem posibilitatea de a folosi forme economice de caldura cum ar fi energia solara sau pompe de caldura.

Un alt aspect important al folosirii acestui sistem il constituie diminuarea pierderilor prin conductele de transport al agentului termic de joasa temperatura.

In esenta, o astfel de instalatie consta in inglobarea unei serpentine, prin care circula apa calda, intr-o sapa de beton turnata peste un strat de material izolator asezat pe o placa de beton.

De asemenea, conductele pot fi introduse in pardoseala realizata pe sistem uscat fara necesitatea turnarii unei sape, sistem care are insa un randament mai scazut decat a celui care are conductele inglobate intr-o sapa ( semiuscata, lichida, anhidrida, etc).

Incalzirea prin podea se compune din strat izolator, tubul din polietilena reticulate (teava cu memorie), banda perimetrala (izolatoare) si aditivul pentru sapa care trebuie pus in functie de caracteristicile sapei turnate.

Tot mai multe persoane descopera confortul unei podele incalzite deoarece sistemul de incalzire al pardoselii poate fi instalat in aproape orice tip de podea si acorda confort caselor particulare precum si spatiilor comerciale. Aveti grija sa alegeti cei mai buni specialisti in domeniu pentru a avea parte de o lucrare de calitate!

Tags: , , , ,