Cum iti dai seama ca ai nevoie de service aer conditionat?

Sunt cateva semne pe care aparatul de aer conditionat le da  daca are nevoie de service aer conditionat. Printre acestea se numara oprirea functionarii pentru cateva minute, zgomot, randament scazut, factura la energia electrica mai mare ca de obicei.

  • Primul lucru pe care trebuie sa il verifici este alimentarea cu energie electrica! Verifica atat sigurantele cat si panoul electric central. Acesta poate fi o cauza nefunctionarii corecte. Totusi, oprirea frecventa a curentului sau o tensiune electrica mai mica sau mai mare decat cea indicata poate duce la defectarea aparatului si implicit la nevoia de service aer conditionat.
  • Daca aparatul face zgomot diferit fata de obicei poate fi un semn ca nu este corect intretinut. Incercati sa apelati la o firma specializata din timp, pentru ca va poate scuti de cheltuieli mult mai mari.
  • Daca aparatul nu mai da randament iar factura electrica a crescut mai mult decat ar fi normal, e posibil sa ai nevoie de curatarea integrala a unitatii interioare. Curata bine filtrele si tavita de condens. Mai mult, e indicat ca macar o data pe an sa chemi o echipa pentru mentenanta aer conditionat. O ingrijire necorespunzatoare a aparatului poate cauza defecte grave si necesitatea apelarii la service aer conditionat. Prin curatare frecventa vei evita atat stricarea aparatului cat si imprastierea microbilor care se formeaza in aparat.

Tags: , ,