Cum alegeti cele mai bune instalatiile sanitare

Instalatiile sanitare sunt  foarte importante cand e vorba de amenajarea unei bai sau a unei bucatarii. De aceea, e bine sa alegiti cele mai potrivite materiale si cele mai durabile. Cea mai buna varianta este sa apelati la o firma specializata in instalatii sanitare si la parerea unui specialist. Totusi, e indicat sa aveti si dumneavoastra un minim de cunostiinte in domeniu pentru a evita sa fiti pacaliti.

1) Teava de cupru

Instalatorii prefera si recomanda, de obicei, tevile de cupru. Motivul este simplu: materialul nu permite tevii sa rugineasca si poate fi folosit la alimentarea atat cu apa rece cat si cu apa calda dar si la calorifere. Mai mult, specialisti ne spun ca odata teava folosita, ea isi creaza un strat protector si acesta o face aproape inoxidabila. Teviile de cupru cele mai folosite sunt cele cu grosimea de 0.7 mm dar pot ajunge si pana la 1 mm.

2) Teava din polipropilena

A doua in preferintele specialistilor in instalatii este teava din polipropilena. Printre calitatiile acesteia amintim ca nu rugineste, etanseaza bine si nu isi modifica calitatiile tehnice.

3) Teava multistrat

O alta varianta folosita la instalatii este teva multistrat. Printre avantaje amintim etansarea perfecta la contact cu aerul si neafectarea de aparitia depunerilor si a coroziunilor. Totusi, un dezavantaj il reprezinta ca aceasta teava multistrat determina imbinari instabile daca este folosita pentru instalatiile de incalzire.