Ce sa stii despre intretinere centrala termica?

Odata cu sezolnul rece, se pune in functiune si instalatia termica. Daca ai incalzirea printr-o institutie publica, in cazul in care stai la bloc, nu trebuie sa stii si sa verifici decat ca exista o echipa care vine la fiecare bloc sa verifice instalatiile termice. De obicei, la avizier se anunta aceasta vizita pentru a putea porni caloriferele, de exemplu.

Daca ai propria centrala termica, trebuie sa ai ceva mai multe cunostiinte despre ceea ce inseamna mentenanta instalatii termice – de la centrale termice, la conducte si calorifele.

Specialitii Sava Clima in instalatii termice iti prezinta cateva lucruri pe care e bine sa le stii despre intretinere centrala termica.

E bine ca de doua ori pe an sau macar o data sa faci o verificare a centralei termice si a celor patru filtre pe care aceasta le are, respectiv, filtrul de gaz, filtrul de impuritati apa menajera, filtrul Y si filtrul pentru reducerea depunerilor de calcar.

Mai mult, o data la doi ani trebuie sa faci Verificarea Tehnica Periodica a Centralei. Trebuie sa stii ca tu esti cel care trebuie sa ceara sa se faca aceasta verificare. E bine ca atunci cand aceasta se face sa ceri si o spalare chimica. De asemenea, e indicat sa lucrezi cu aceasi firma de mentenanta instalatii termice pentru ca ei vor stii exact ce probleme ai intampinat de-a lungul timpului.

Trebuie sa stii ca exista mai multe metode de a face o revizie centrala: poti desface centrala piesa cu piesa si sa o cureti sau poti introduce substanta de curatare in centrala si sa o lasi sa curga.

Adevaratii instalatori nu recomanda aceasta ultima varianta pentru ca aceste substante ataca piesele de cauziuc din interiorul centralei.

Tags: , , , , , , , ,