Ai nevoie de incarcare freon? Apeleaza la service aer conditionat!

Daca observi ca aparatul nu mai functioneaza corespunzator si nu mai raceste ca la inceput e bine sa chemi o echipa de specialisti. Exista doua motive pentru care poate aparea acest defect – scaderea cantitatii de freon din instalatie sau scaderea transferului de aer interior sau exterior cauzat de existenta prafului si microorganisme.

Primul semn ca ai o problema cu freonul este racirea necorespunzatoare. Tot din lipsa acestuia este posibil ca unitatea exterioara sa nu mai functioneze. Acestea sunt semne ca freonul din instalatie nu mai exista in cantitatea recomandata si trebuie reincarcat.

Aceasta pierdere de freon se produce pe la imbinari, prin fisuri, pori sau prin strapungere mecanica a instalatiei frigorifice. De asemenea, e bine sa stii ca freonul se poate pierde brusc sau pe durata de timp mai mare. Situatia din urma este cea mai frecventa dar si cea mai grea de depistat.

Inainte de a concluziona ca ati avea o pierdere de freon e bine sa verificati in prealabil functionarea corecta a unitatii exterioare sau interioare. Daca sigur e vorba de freon, atunci trebuie sa apelati la service aer conditionat.

Daca te intrebi de ce apar aceste pierderi de freon, Sava Clima iti explica:

  • Aparatele de aer conditionat are imbinariile exterioare facute din metal pe metal cu ajutorul unei piulite denumite hollender.  Din cauza diferentelor de temperatura, materialul acestor imbinari se poate contracta sau se poate dilate. Astfel se permite freonului care se afla la presiuni ridicate sa iasa din instalatie. In acest caz e nevoie de reincarcarea cu freon.
  • E posibil ca instalatia sa aiba o fisura sau un por. Acest fapt necesita o verificare amanuntita atat a unitatii interioare, a unitatii exterioare cat si a traseului frigorific. Mai mult, ambele unitati trebuie date jos si incarcate cu freon. Doar asa se poate depista pe unde scapa freonul. Odata depistat locul pe unde exista pierderi se executa reparatiile de rigoare – suduri sau inlocuiri ale materialului si se verifica din noi. Dupa incheierea acestor operatiuni se monteaza unitatile si se incarca complet.

In ambele situatii de mai sus e nevoie de apelarea unei echipe de profesioniti in service aer conditionat. Odata rezolvata situatia, respectiva reincarcarea cu freon, aparatul ar trebui sa functioneze perfect. Daca nu se intampla acest lucru, roaga echipa sa verifice mai atent pentru ca e posibil ca din lipsa freonului sa fi aparut si alte defecte.

Tags: , , ,