Montaj aer conditionat

Va doriti tot confortul pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra asa ca v-ati hotarat sa apelati la o firma pentru montaj aer conditionat? Sava Clima va spune tot ce trebuie sa stiti in momentul in care va hotarati sa apelati la o firma pentru instalare aer conditionat.

1) Alegeti intotdeauna o echipa bine pregatita si cu experienta in domeniu. Montajul aparatului de aer conditionat este foarte important. De acesta (montaj aer conditionat) depinde foarte mult si durata de viata a aparatului in sine. Montajul facut gresit duce la scurtarea perioadei de functionare a aerului conditionat si chiar la stricarea aparatului. O echipa calificata va stii intotdeauna cum se face montaj aer conditionat corect si nu veti risca sa pierdeti banii investiti in produs.

2) Odata aleasa firma cu care urmeaza sa colaborati, trebuie ales modelul de aparat de aer conditionat. Majoritatea prefera sa cumpere intai aparatul dar e mai bine sa alegeti inainte o firma pentru montaj aer conditionat si apoi aparatul. In acest fel, specialistii firmei va pot oferi consultanta in ceea ce priveste un aparat aer conditionat potrivit nevoilor dumneavoastra. Un cunoscator va poate spune exact ce clasa sa alegeti (clasa A, clasa B, clasa C), ce putere de racire este mai potrivita locuintei dumneavoatra (7000 BTU, 9000 BTU, 12000 BTU, 18.000 BTU, 22.000 BTU, 24000 BTU) sau ce firma existenta pe piata romaneasca raspunde mai bine nevoilor dumneavoastra (LDK, Whirlpool, Sanyo, NordStar, Gree, Samsung, Sharp, LG, Fujitsu, Aristin, Vortex, Airkool, Platinium, Hitachi, Mitsubishi, Haier etc.).

3) Dupa ce ati ales aparatul de aer conditionat urmeaza partea de montaj aer conditionat propriu zisa. Amplasarea in locuinta este o alta etapa importanta. Chiar daca va doriti ca acesta sa stea intr-un loc anume pentru a arata mai bineĀ  sau pentru ca asa ati vazut la prieteni, rude sau vecini, e bine sa va consultanti cu cei de la firma specializata. E posibil ca locul ales de dumneavoastra sa diminueze puterea de racire a aparatului. Mai mult, amplasarea aparatului trebuie sa tina cont si de standardele cladirii dumneavoastra. Indicat este sa aveti informatii de tipul -stalpii de rezistenta a cladirii, materiale folosite etc. Daca v-ati mutat de curand este bine sa discutati fie cu administratorul fie cu fostul proprietar.

Daca va hotarati pentru montaj aer conditionat, nu uitati sa alegeti si perioada de instalare. De multe ori, in perioada calda, firmele sunt mai ocupate iar preturile aparatelor de aer conditionat sunt mai ridicate datorita cererii crescute.