Invata sa iti alegi rezervorul de toaleta potrivit!

Cand vine vorba de instalatii sanitare trebuie sa inveti sa faci alegerile potrivite nevoilor tale. O alegere corecta te poate ajuta atat la folosirea inteligenta a spatiului unei bai cat si la o investitie de lunga durata. Un exemplu clar de obiect sanitar care te ajuta daca este ales corect este rezervorul wc-ului.

Exista trei tipuri de bazine cunoscute mai ales pentru instalatori:

  1. rezervor de toaleta montat la inaltime
  2. rezervor de toaleta montat la semi-inaltime
  3. rezervor montat direct pe vasul de toaleta

1) Rezervor de toaleta montate la inaltime

Acest tip de rezervor montat la inaltime este varianta cea mai cunoscuta si cea mai veche. In principiu, un instalator recomanda acest gen de instalatie sanitara pentru ca spalarea vasului este eficienta avand o presiune a apei mult mai mare decat in cazul altor rezervoare de wc. Acest tip de rezervor inchide apa cu ajutorul unui clopot greu. Dezavantajul pe care instalatorii il invoca este ca, in cazul unui defect, pozitia nu permite sa fie reparat.

2)  Rezervor de toaleta montat la semi-inaltime

Rezervorul de toaleta montat la semi-inaltime este construit din plastic, este usor si este izolat cu o camasa din polistiren. Rezervorul de plastic nu face condens, mecanismul este mai simplu, rezistent in timp si usor de inlocuit. Totusi, de-a lungul timpului plasticul se ingalbeneste.

3) Rezervor montat direct pe vasul de toaleta

Acest rezervor este facut din ceramica, este cel mai durabil si totodata cel mai elegant. Totusi dezavantajele acestui tip de rezervoare ceramice sunt mai multe – izolare termica scazuta, fapt ce duce la formarea condensului si necesitatea unei izolari suplimentare cu silicon, la baza, pentru ca uneori apar scurgeri de apa pe langa garnitura. Daca te hotarasti la acest tip de rezervor gandeste-te ca la o alegere permanenta pentru ca inlocuirea acestui mecanismului este mai dificila si mai costisitoare decat in cazul rezervoarelor la semi-inaltime.

Tags: , , , , , , , ,